Dette er den første skålen jeg lagde med dreieteknikken. Etter at den hadde tørket en dag, malte jeg den med svart begitning inni. Man bruker en del vann til dreiing, så jeg tenkte det var lurt å la den tørke litt før jeg malte, for å få et finere resultat.
Her har jeg brukt pølseteknikken til å lage en liten mugge. Da jeg var fornøyd med høyden på den, la jeg på en pølse til. Denne var litt lengre enn de andre, slik at jeg kunne bygge ut en liten tut. Jeg prøvde meg fram med hvordan jeg skulle gjøre det, og ble fornøyd med resultatet. For å ikke ha den helt plain, malte jeg den med lys grønn begitning nederst. Synes fargen er veldig fin slik den ser ut på bildet over, men etter å ha sett resultat fra den ene råbrannen blir fargen veldig annerledes enn slik den er før brenningen, dessverre.
Denne skålen lagde jeg ved at jeg først kjevlet ut et stykke leire. Deretter fant jeg en vanlig kaffekopp og la leira rundt koppen. Så tok jeg ut koppen, og da hadde jeg en slags «skålform». Jeg jevnet ut leira ved å bruke noen av redskapene i tre. Skålens form ser veldig hjemmelaget ut, men det synes jeg bare er morsomt. Da har den ikke masseprodusert preg over seg - man ser at den er unik. Til slutt malte jeg noen lilla prikker på den for å gjøre den enda morsommere. Jeg begynte med å lage ganske mange og store prikker (til høyre på skålen), men det angrer jeg litt på. Jeg synes det ble for mye, så da valgte jeg å male resten med mindre og færre prikker (til venstre på skålen).
På denne skålen ville jeg se hvordan det ble hvis jeg brukte en gaffel til å lage mønster med. Da jeg var fornøyd med skålens form, holdt jeg en gaffel inntil skålen på den ene siden slik at det ble risset inn linjer når plata gikk rundt. Som man ser på bildet i midten, ble ikke alle linjene like fine. Noen fikk litt småklumper i seg, og det hadde tatt veldig langt tid hvis jeg skulle vært nøye og fått det helt perfekt. Derfor tenker jeg å la den tørke mer og se om det er lettere å skrape det bort da.
En til skål jeg lagde ved hjelp av dreiing.
- Frida
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar